20 års motorsportshistorie på tryk

Posted by admin on 1 October, 2020 in Baner, Biler, Løb |

I slutningen af 2019 blev Danish Thundersport Championship kørt i garage. Efter 20 sæsoner var det slut med den løbsserie, som i 1999 så dagens lys under navnet Dansk Touringcar Challenge.

Det hele tog sin begyndelse en junidag i 1998. Hvilken junidag det var, fortaber sig lidt i det uvisse. Men tidspunkt og sted ligger fast.

”Klokken var 16.45 og det skete på motorvej E45 i det nordlige spor rundt om Skanderborg,” siger Morten Alstrup. ”Jeg husker det tydeligt. Jeg var på vej hjem fra mit arbejde i Vejle til min bopæl i Lystrup. Peter Elgaard havde bedt mig om et møde. Jeg havde gennem et par år lavet pressearbejde omkring arrangementerne på Jyllandsringen. Kan du komme med en plan for, hvordan vi kan få bedre pressedækning af løbene på banen? var meldingen fra Peter.”

”Jeg havde i flere dage tænkt og tænkt. Hvad skulle planen være? For jeg mente, at jeg gjorde det rigtige. Men jeg kendte også Peters kontante og direkte stil. Han gad ikke høre en halvkvædet vise, hvor jeg forsøgte at sælge gammel vin på nye flasker. Så der skulle være klar tale til mødet. Men den eftermiddag på E45 slog det mig Havde vi det rigtige produkt? spurgte jeg mig selv.”

Lige så hurtigt spørgsmålet blev stillet, kom svaret. Og det var et klart nej.

”Jeg kaldte det ProAm,” fortæller Morten Alstrup. ”Vi havde på daværende tidspunkt vel 5-6 proffer i udlandet, og en stribe gode, hurtige folk på de danske baner, som stort set ingen kendte. Min tanke var klar: kan vi ikke hive udlandsprofferne hjem og lade dem være en del i en ny klasse, hvor de kæmper mod de bedste hjemlige amatører? Og dermed trække dem frem i rampelyset? Sådan som det var sket med superligaen i fodbold.”

Det var sådan, det hele startede, da Peter Elgaard – der blev DTC-promotor – og Morten Alstrup – manden bag bilsportshistorie – satte sig sammen første gang.

Resten er som bekendt historie. I hvert fald for mange, for DTC-serien satte helt nye standarder indenfor dansk motorsport.

I efteråret 2019 havde Peter Elgaard og Morten Alstrup atter et arbejdsmøde. DTC-seriens historie skulle skrives og fortælles. Og det er den nu blevet.

I DTC – Fra start til målflag kan man læse hele historien. Fra da Jesper Sylvest i 1999 i sin Peugeot 306 tog sin første titel til Kasper H. Jensen i 2019 skrev sig ind i historien som den sidste mester. Bogen sætter fokus på en lang række temaer og tendenser gennem de 20 sæsoner og fortæller nogle af de historier, som først nu kommer frem i lyset. 20 år i overhalingsbanen.

Det er blevet til 400 sider med 838 illustrationer. Bogen kan bl.a. købes hos de danske boghandlere fra mandag den 26. oktober.

Copyright © 2012-2024 Bilsports historie.dk All rights reserved.
This site is using the Multi Child-Theme, v2.2, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com