Bruno Tikøb – 1941-2017

Posted by admin on 11 December, 2017 in Baner, Personer |

Den tidligere klasserepræsentant og løbsleder på Ring Djursland, Bruno Tikøb, er død i en alder af 76 år.

Bruno Tikøb kom ind i bilsporten i midten af 70erne, hvor det var Formel Ford 1600-klassen, som fangede hans interesse. Her blev han hurtigt talsmand for kørerne, og det var ham, som på kørernes vegne forhandlede med dels løbsarrangører, dels banesportsudvalget i Dansk Automobil Sports Union. Netop Bruno Tikøbs indsats blev grundlaget for den ordning med klasserepræsentanter, som i dag er indarbejdet som reglementsbestemt for alle danske racerklasser.

Bruno Tikøb siddende i Ole Skous Royale RP24 i forbindelse med landskampen i 1978 på Ring Djursland.

Formel Ford 1600 var hans hjertebarn, og han var med til at arrangere en landskamp, hvor Danmark ligesom i fodbold skulle møde arvefjenden Sverige. Her stod han som en anden landstræner for at sætte holdet og bestemme, hvor kørerne skulle starte, og hans strategi med at lade de hurtigste danskere starte bagest, så de kunne køre sig op gennem feltet, hvor de langsommere danskere holdt svenskerne tilbage, gav pote i form af en 115-95-sejr.

Sammen med Formel Ford 1600-kørerne stiftede han klubben Dania Racing Club, men da den ikke kunne blive optaget i DASU, meldte man sig kollektivt ind i Djurslands Motor Klub Autosport, hvor Bruno Tikøb snart blev formand for klubbens banesportsudvalg samtidig med, at han begyndte at arrangere racerskole på Ring Djursland med kørere som Jesper Villumsen og Carl-Erik Kristensen som instruktører.

Da det på et tidspunkt kom til et brud mellem Djurslands Motor Klub Autosport og Ring Djurslands ejer, René Koors, fik Bruno Tikøb de fleste kørere til at flytte alle deres licenser til Aarhus Motor Klub Autosport samtidig med, at han fik overtalt klubben til at gå ind og blive arrangør af løb på banen. Efter flere år, hvor anlægget ikke var blevet anvendt til publikumsløb, forestod der et stort arbejde med at klargøre banen, og her stod Bruno Tikøb sammen med Henning Anthonsen og Jens B. Overgaard i spidsen for dette arbejde. Da banen genåbnede den 1. juli 1984, var det med et DMKA-medlem som løbsleder, for selv om det var Bruno Tikøb, der styrede det meste, havde han ikke nogen løbslederlicens. Den fik han først efter nogle sæsoner som assisterende løbsleder, og han var herefter løbsleder indtil 1987.

På dette tidspunkt udløb Ring Djurslands miljøgodkendelse og efter i mange år at have brugt al sin fritid – og også meget af sin arbejdstid som pedel på Hasselager Skole – valgte Bruno Tikøb at trække sig tilbage fra sporten. Han fulgte den dog stadig, hvor han i de senere år af og til kunne være gæst på banerne. Vel at mærke hvis Formel Ford-klassen kørte.

Bruno Tikøb bisættes fra Skejby Kirke fredag den 15. december klokken 13.00.

Copyright © 2012-2024 Bilsports historie.dk All rights reserved.
This site is using the Multi Child-Theme, v2.2, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com