Det anderledes design

Posted by admin on 25 April, 2013 in Alle, Biler, Personer |

Der er visse designs på racerbiler, som bare hænger sammen. Som det den sorte baggrund med de gyldne striber og JPS-logoet på Lotus (de originale biler vel at mærke, ikke dem Kimi Räikkönen kører med i 2013) eller kombinationen af en rød blok med en skarp vinkel på en hvid baggrund på en McLaren.

Det er ikke kun i Formel 1, at man har oplevet disse sammenhænge. Også i klasserne under motorsportens topdisciplin har der været farvekombinationen, som har prentet sig ind i hukommelsen. Tænk blot på den sorte og gule kulør, som var at finde på den Van Diemen RF82 fra Rushen Green Racing, som Ayrton Senna i 1982 kørte til sejr i Formel Ford 2000-klassen.

“Hva’ så guldsmed? Skal den ikke være gul, når det er en Foundation Van Diemen?”
Jan Magnussen og Kim Colding havde flere ting at more sig over, da det indledende heat var kørt til Formel Ford Festivalen i 1992.

Eller hvad med den Van Diemen RF92, som Jan Magnussen ti år senere anvendte til at sætte sit eftertryggelige præg på britisk Formel Ford 1600 med. Bilen fra Foundation Racing var nemlig gul.

Eller var den?

Ikke sidst på sæsonen. Og slet ikke til Formel Ford Festivalen.

Her havde teamet nemlig fået en aftale i stand med Van Diemen-bossen Ralph Firman om det Duckhams-sponsorat, som fabriksteamet ellers brugte. Det gav ikke blot nye – og hurtigere – farver hos det private team, men også et sæt bodywork fra fabrikken, som var lidt tyndere end ellers. Det fandt teamet dog først ud af efter tidtagningen. Her var Jan Magnussens bil nemlig fire kilo under mindstevægten, så hans tid – der var 0,9 sekunder bedre end alle andre i sin gruppe – blev annulleret, og danskeren måtte starte bagest.

Det gav ham egentlig blot andre udfordringer med at køre sig op. Og det brugte han så resten af Formel Ford Festivalen på, hvor han endte med at tage sejren i bag rattet af en bil, som til at starte med så anderledes ud, men endte med at have det rette design.

Tags: , ,

Copyright © 2012-2024 Bilsports historie.dk All rights reserved.
This site is using the Multi Child-Theme, v2.2, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com