Erik Carlsson 1929-2015

Posted by admin on 27 May, 2015 in Baner, Personer, Vejsport |

Han var ikke dansker, men der var danskere som for halvtreds år siden oplevede ham på dansk grund i et af tidens største bilsportsarrangementer. Nu er han her ikke mere. Erik Carlsson. Alias ”Carlsson på taket”, som var det kælenavn, han tidligt havde fået i sit hjemland.

Erik Carlsson var et af Skandinaviens hvis ikke Nordens største bilsportsstjerner, da han med lokal succes i halvtresserne som basis skabte basis for en international karriere. Det skete bag rattet af et produkt fra hjembyen Trollhättan. En Saab.

Eric Carlsson

Eric Carlsson og hans makker Gunnar Palm ved kontrollen hos DOMI i København i 1964.

Han vandt i 1957 De 1000 Søers rally i Finland. Var tæt på at blive Europamester i 1959, og tog tre sejre i streg i det britiske RAC Rally fra 1960 til 1962. Siden fulgte også sejre i Rallye Monte-Carlo i dels 1962, dels 1963 – et løb som i tresserne flere gange passerede Danmark, og hvor man kunne opleve Erik Carlsson ved de danske kontroller.

Privat blev Erik Carlsson svoger til Stirling Moss, da han giftede sig med Pat Moss, som også selv var aktiv indenfor rallysporten.

Eric Carlsson

Det var i en Saab – enten som kører eller som co-driver – at Erik Carlsson opnåede sine sportslige successer.

Og kælenavnet ”Carlsson på taket”?

Ja, det kom angiveligt fra landsmanden Carl-Gunnar Hammerlund, som under et svensk løb blev spurgt, hvor Carlsson var henne. ”Hvilken Carlsson?” lød svaret. ”Mener du Carlsson på taket?” Det var en klar henvisning til titlen på en af Astrid Lindgrens også dengang populære børnebøger.

Copyright © 2012-2024 Bilsports historie.dk All rights reserved.
This site is using the Multi Child-Theme, v2.2, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com