Danmarks første Formel 1-kører?

Posted by admin on 6 August, 2014 in Alle, Personer |

I 2014 har Danmark haft succes som aldrig nogensinde før i bilsportens absolutte eliteklasse. Kevin Magnussen er naturligvis forklaringen. På podiet i sin første start i Australien, og selv om han så efterfølgende avancerede fra tredje- til andenpladsen grundet Daniel Ricciardos udelukkelse, så gjorde hans indsats det meget lettere for en historiker som ham, der står bag bilsportshistorie.dk.

Lance Reventlow in persona. Var han Danmarks første Formel 1-kører?

Det kunne kort og godt konstateres, at Kevin Magnussens indsats var den bedste nogensinde for en dansker i Formel 1. Var han – her i skrivende stund i Formel 1-seriens sommerpause – nået frem til at have scoret en niendeplads som sit bedste resultat, så ville statistikken have fortalt, at han på et og samme tidspunkt havde været mere succesfuld end sin far (han ville have scoret dobbelt så mange VM-point) og ikke så succesfuld som sin far (der scorede en sjetteplads i Canada i 1998). Men heldigvis sørgede Kevin Magnussen for at gøre det meget lettere for historikere og andre nørder.

To gange Magnussen har kørt en samtidig Formel 1-racer rundt i Monacos gader. Men var Lance Reventlow den første dansker, da han i 1960 forsøgte at kvalificere sig til Grand Prixet?

Netop historikere og nørder kan jo godt lide at grave i fortiden, og når vi taler om Formel 1, så popper det evige spørgsmål op om, hvem der egentlig var Danmarks første Formel 1-kører. Tom Belsø er det sikre bud, men hvad med Lance Reventlow? Som resultatet af et møde mellem den amerikanske rigmandsarving Barbara Hutton og en dansk greve har han hele tiden ligget i periferien af den danske bilsportshistorie. Men her på siden tager vi ham med. Fordi vi bl.a. kan præsentere denne film, der – om end noget opsat – viser ham under en testdag på den nu lukkede Riverside-bane i sin Scarab. En skærende kontrast til en moderne teamvideo fra Formel 1.

 

Copyright © 2012-2024 Bilsports historie.dk All rights reserved.
This site is using the Multi Child-Theme, v2.2, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com