Kurt Ellegaard – 1937-2013

Posted by admin on 24 July, 2013 in Alle, Baner, Biler, Personer |

Det er en med motorsportsøjne vigtig person, som ikke længere er blandt os, da Kurt Ellegaard den 23. juli gik bort. Kurt Ellegaard havde i flere år været syg og derfor ikke så aktiv længere. Det skete således af og til, at jeg fik indholdet af en mail afsendt til ham retur med et autosvar om, at mailboksen var fyldt.

Kurt Ellegaard var en skriverkarl i ordets virkelige forstand. Han skrev og skrev og skrev, og hans historier blev offentliggjort mange steder. Skrivekuglen blev han kaldt af nogle af sine samtidige kolleger – ikke med hensyn til hovedform, men mere til den skrivekugle, som var forgængeren for skrivemaskinen, som atter var forgængeren for PC’en.

“Hvad så Arne?” Kurt Ellegaard (tv.) i dialog med Arne Forsberg Clausen fra Motor-Journalen

Kurt Ellegaard skrev til mange blade og magasiner. Senest til brancheavisen Motor-Magasinet. Og der blev skrevet meget. Han for kloden rundt som freelance-rapporter, hvor han fra Japan kunne fortælle om en ny model, mens han umiddelbart efter hjemkomsten til Odense-forstaden Højby kunne skrive en anden historie om noget langt mere lokalt.

Men Kurt Ellegaard var ikke kun en mand, som arbejdede med gadebiler. Han havde også et stort hjerte for motorsporten. Og de værdier, den kunne bibringe dens partnere.

I 70’erne var han således med i redaktionen af Dansk Automobilsports Unions medlemsblad Auto-orientering, dels som ansat hos Roulunds Fabrikken på fødeøen Fyn. Her udnyttede han motorsporten til at profilere virksomheden. De bedste kørere blev udvalgt til at være en del af Team DanBlock – og det var faktisk en ære. Seks dage før Kurt Ellegaards bortgang var jeg sammen med to af teamets medlemmer, Preben Kristoffersen og Leif Pedersen, som ved sidstnævnte 75 års fødselsdag uden blusel omtalte det gamle team i rosende vendinger.

Kurt Ellegaards fingre kunne mere end blot ramme tastaturet på en skrivemaskine. De kunne også skabe tegninger som denne illustration af Tom Belsø til en udstilling i Fyns Forum i 1974

Tom Belsø var en anden kører, som nød godt af Kurt Ellegaards indsats. Han blev også støttet af Roulund/DanBlock, da han i 1972 kørte sin første – og eneste – sæson i Formel 2. Her var Kurt Ellegaard i en årrække reklamechef. Og da Tom Belsø nogle år senere afholdt en racerudstilling, leverede Kurt Ellegaard også en tegning af Danmarks første Formel 1-kører. Kurt Ellegaard havde nemlig flere talenter. Han kunne også tegne. Flere portrætter af dansk racerkørere blev også leveret fra hans hånd, som i 70’erne ikke kun var fæstnet til et tastatur.

 

Copyright © 2012-2024 Bilsports historie.dk All rights reserved.
This site is using the Multi Child-Theme, v2.2, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com