Ny vinkel på alle tiders klassiske racerfilm

Posted by admin on 12 May, 2015 in Alle, Baner |

Enhver ungersvend …. nå, nej, det kan de besøgende på bilsportshistorie.dk nok næppe betegnes som … men så dem, der var unge i halvfjerdserne vil huske en af de vel nok bedste racerfilm gennem tiderne. Hvis ikke den bedste.

Vi taler ikke om Green Jacket eller Days of Thunder. Ej heller om den anmelderroste Rush (som ellers er god). Men derimod om Le Mans. Filmen, som sammen med Grand Prix alle dage har kæmpet om at være den bedste spillefilm med bilsporten som omdrejningspunkt.

2015-The-Man-And-Le-Mans-01Nu kommer der en ny vinkel på filmen om 24-timers løbet på Le Mans, hvor Steve McQueen var den skuespilmæssige hovedrolleindehaver, mens racerlegender som Derek Bell, David Piper og Jonathan Williams greb fat i rattet og ydede deres yderste. Og for David Pipers vedkommende mere end det, da han endte med at få det nederste af sit ene ben amputeret efter et uheld under optagelserne.

Men Steve McQueen har altid været forbundet med lige præcis den film. Og hans besættelse med 24-timers løbet har fået Andrew Marriot til at skabe en dokumentarfilm i biograflængde om emnet. The Man & Le Mans fortæller ikke bare historien om skuespilleren ønske om at skabe den bedste biograffilm om motorsport, men også om de økonomiske og personlige konsekvenser, som Steve McQueen måtte overkomme, så filmen kunne blive til virkelighed.

Den nye dokumentarfilm præsenteres den 13. maj ved filmfestivalen i Cannes, og det er ikke blot nogle af veteranerne fra racerbanerne dengang, som er blevet interviewet, men også Steve McQueens daværende hustru – Neile Adams – og hans dengang tiårige søn Chad McQueen.

The Man & Le Mans vil blive vist under den klassiske del af Cannes-festivalen lørdag og vil blive vist i fuld offentlighed i efteråret.

Copyright © 2012-2024 Bilsports historie.dk All rights reserved.
This site is using the Multi Child-Theme, v2.2, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com