Roger Ebben 1947-2014

Posted by admin on 19 July, 2014 in Baner, Personer, Vejsport |

Det er med stor sorg, at vi her modtaget meddelelsen om, at Roger Ebben, Aalborg, er afgået ved døden efter længere tids sygdom. Han var ikke selv aktiv motorsportsudøver, og hans navn vil nok næppe sige noget for den yngre generation i sporten, men Roger Ebben ydede en stor indsats for at sætte dansk rally- og motorsport i det hele taget på dagsorden hos medierne. Specielt i udlandet.

Roger Ebben stammede fra Southampton i det sydlige England, men havnede i det nordjyske, hvor han i starten af halvfemserne lærte Stefan Pedersen fra MultiVideo at kende. Han blev interviewer og kommentator på mange af de programmer med titlen Scandinavian Raceday, som MultiVideo producerede. Det var bl.a. banesport, rally og tractor pulling, som han dækkede, hvor specielt tractor pulling stod hans hjerte nært.

Roger Ebben (t.h.) i dialog med Kaj Andersen under et rallysprint i Thisted i 1998.

Roger Ebben var i ægte motorsportssammenhæng det, man på engelsk ville kalde for en wheeler-dealer. Når det i halvfemserne var svært at få rallysporten vist på dansk TV, så måtte man søge andre veje. Han fik således skabt en kontakt til Philip Morris Internationals pakistanske afdeling, der havde varemærket Morven Gold, som man gerne ville have promoveret. En sponsoraftale blev indgået, som dels betød, at cigaretmærkets røde og gyldne farver prydede Henrik Lundgaards Opel Vectra, dels at dansk rallysports repræsentanter blev vist på national TV. Ikke i Danmark, men i Pakistan!

Den senere Europamester Henrik Lundgaard (t.v.) var en af mange rallykørere, som fik stukket en mikrofon op i fjæset, mens Roger Ebben holdt fast i den anden ende.

Efter nogle års fravær fra mikrofon- og kameraarbejdet, hvor han bl.a. arbejdede som restauratør i Aalborg, vendte Roger Ebben tilbage til tv-arbejdet – nu med Race Media – hvor han bl.a. var Race Medias kontakt til Eurosport og Motors TV. Her stod han ganske naturligt som interviewer for tv-produktionerne til Motors TV, senest fra 2013-sæsonen i Special Saloon Car.

Tractor Pulling-sporten var også en, som Roger Ebben fulgte tæt.

Roger Ebben gennemgik tidligere på året to hjerteoperationer, der bl.a. skulle give ham nye hjerteklapper, men efterfølgende infektioner og blødninger svækkede ham, og han døde torsdag på Skejby Sygehus.

Et kendetegn for Roger Ebben var hans humør, der var typisk britisk. Tør og meget lærerig. Vi vil tænke på ham her ved at gengive et af de sidste thoughts for the day, som han slog op på sin Facebook-side før sin død.

It’s far better to know your own weaknesses and failures than to point out those of others…

Hvil i fred.

Tags:

Copyright © 2012-2024 Bilsports historie.dk All rights reserved.
This site is using the Multi Child-Theme, v2.2, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com